Hlavní obsah

Evropská komise zahájila online hlasování o novém logu pro biovýrobky EU

Právo, Petr Kotek

Do soutěže na logo pro biovýrobky EU, kterou letos vypsala Evropská komise pro studenty designu a umění z celé Evropy, se zapojilo celkem 3422 budoucích designérů. Porota složená z mezinárodně uznávaných odborníků vybrala tři finálové návrhy. Až do 31. ledna 2010 z nich teď mohou všichni občané EU vybírat ten nejlepší v online anketě.

Článek

Tři finálová loga jsou k vidění na internetové adrese projektu. Účelem nového loga je posílit ochranu spotřebitele a propagovat ekologické zemědělství. Na rozdíl od současného loga bude vítězné logo povinné pro veškeré balené ekologické produkty, které pocházejí z 27 členských států a splňují normy pro označování.

„Prostřednictvím online hlasování chce Evropská komise zajistit, aby se nové logo líbilo co nejvíce lidem. Toto otevřené výběrové řízení zároveň přispívá k širšímu cíli, a to, aby si lidé uvědomili důležitost odvětví ekologického zemědělství,“ uvedla komisařka pro zemědělství a rozvoj venkova Mariann Fischer Boelová.

Nové logo musí reprezentovat EU jak uvnitř, tak vně jejích hranic. Mělo by být snadno zapamatovatelné a mělo by být snadné uvést je do spojitosti s EU a ekologickým zemědělstvím bez použití jakýchkoli slov nebo písmen.

Anketa

Který z návrhů se vám nejvíc líbí?
Návrh číslo 1
33,3 %
Návrh číslo 2
33,3 %
Návrh číslo 3
33,4 %
Celkem hlasovalo 1065 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám