Hlavní obsah

Rektor Univerzity Karlovy ocení vynikající studenty

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Deset čerstvých absolventů Univerzity Karlovy převezme z rukou rektora Václava Hampla ocenění za mimořádné studijní a vědecké výsledky. Tradiční ceny rektora budou uděleny na zasedání Vědecké rady UK ve čtvrtek 17. prosince.

Článek

Ceny rektora budou letos uděleny ve čtyřech kategoriích šesti absolventům, další čtyři studenti obdrží mimořádnou cenu rektora. Cena rektora se uděluje vynikajícím studentům bakalářského nebo magisterského studijního programu v závěru jejich studia, kteří v průběhu studia dosáhli mimořádných výsledků ve vědecké, výzkumné, sportovní nebo kulturní činnosti. Oceněné navrhuje příslušná fakulta a s touto cenou je spojena finanční odměna ve výši maximálně 15 000 Kč.

Mimořádná cena rektora se uděluje studentům za dosažení mimořádných výsledků v průběhu studia v oblasti vědy a výzkumu nebo za čin, popřípadě činnost, vykonaný během studia a prokazující mimořádnou občanskou statečnost či obětavost; nebo za mimořádně vysoké ocenění při provozování kulturních či uměleckých aktivit nebo za skvělé sportovní výsledky v mezinárodních soutěžích. Zdůvodněný návrh předkládá rektorovi děkan fakulty. Cena je udílena příležitostně. Finanční odměna, která se k tomuto ocenění vztahuje, je stanovena ve výši minimálně 15 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám