Hlavní obsah

Kandidátem na funkci rektora VŠP v Jihlavě se stal Jakub Novotný

Jihlava

Kandidátem na funkci rektora Vysoké školy polytechnické (VŠP) v Jihlavě se stal dosavadní vedoucí katedry ekonomických studií Jakub Novotný. V tajné volbě o tom včera rozhodl akademický senát školy.

Článek

Novotný, který byl jediným uchazečem, se ujme funkce po skončení funkčního období současného rektora Ladislava Jirků zřejmě od 1. června 2010. "Jsem odhodlán navázat na dynamický rozvoj, kterým škola prošla v předcházejících letech," řekl Novotný. Jeho nástup do funkce je ještě podmíněn podpisem prezidenta republiky.

VŠP vznikla jako první veřejná vysoká škola neuniverzitního typu v Česku zákonem v červnu 2004. Výuku zahájila s 250 studenty v jednom studijním oboru v únoru 2005. V současné době se ve škole v šesti studijních oborech vzdělává téměř 2500 studentů, z toho 85 procent v denním studiu. V následujících letech rozvoj školy podle Novotného takovou dynamiku mít nebude. Budoucí rektor proto chce klást důraz hlavně na zvyšování kvality studia.

Dvaatřicetiletý Novotný absolvoval inženýrské studium na fakultě podnikohospodářské a doktorské studium na fakultě informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze. Domluví se anglicky, německy a rusky, v základní formě ovládá také norštinu. "Během doktorského studia jsem v tramvajích a metru trávil spoustu času, který jsem byl zvyklý věnovat učení slovíček. Napadlo mě zkusit zcela netradiční jazyk, navíc spolupracovníkova manželka učila norštinu, takže volba byla jasná," poznamenal Novotný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám