Hlavní obsah

Čelákovice opravují mateřské školy, dětí v nich přibývá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čelákovice (u Prahy)

Čelákovická radnice opravila mateřskou školu v Komenského ulici. Rekonstrukce a dostavba předškolního zařízení stála 25 milionů korun a město ji zaplatilo ze svých zdrojů. "Použili jsme na to peníze z privatizace městských bytů," řekl starosta Bohumil Klicpera.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Pereme se s nedostatkem kapacity, zatím se ale daří všechny tříleté děti do školky umisťovat. Rezervy máme ještě ve dvou třídách, které vznikly ve školní družině," dodal.

Kapacita mateřské školy v Komenského ulici se rekonstrukcí zvýšila z původních 120 na 168 míst. Před čtyřmi roky město opravilo také školku v Přístavní ulici, kde je 50 míst. Teď připravuje ještě úpravy největší mateřské školy v Rumunské ulici, kam může chodit až 200 dětí. "Je tam potřeba opravit hospodářský pavilon, spojovací chodby, zateplit ji. Bude to stát asi 14 milionů korun a požádali jsme na to o dotaci," uvedl starosta.

Čelákovice opravují i pavilon základní školy v Kostelní ulici. Budova stará 14 let byla v havarijním stavu. Rekonstrukce bude stát 23 milionů korun. Dalších 88 milionů korun si pak vyžádá plánovaná dostavba celého areálu. Měla by v něm vzniknout malá tělocvična a sportoviště. Město na to hledá potřebné finanční zdroje.

"Musíme investovat do škol. Podle demografické studie je zcela jasné, že by se za 15 let měl počet dětí ve školách ve městě zdvojnásobit," dodal starosta. Dvě základní školy ale podle něj podobné problémy jako mateřské školy v současnosti nemají a jejich kapacita je dostačující.

Reklama

Výběr článků

Načítám