Hlavní obsah

V Praze bude výstava fotografií masožravých rostlin

– Praha

Unikátní mezinárodní výstavu fotografií Masožravé rostliny a jejich biotopy zahájí ve čtvrtek 3. prosince v 17:00 v kavárně nakladatelství Academia redakce přírodovědného časopisu Živa.

Článek

Zhruba na 60 fotografiích od autorů nejen z Evropy, ale i Asie, Ameriky, Afriky či Austrálie budou představeny masožravé rostliny jako objekt zájmu odborníků i nadšenců a amatérů. Fotografie byly pořízeny ve volné přírodě. Jsou na nich rostlinné druhy objevené teprve nedávno, druhy vzácné a málo vídané pro jejich nedostupnost, nebo druhy rostoucí na zajímavých biotopech.

Zhruba na 60 fotografiích od autorů nejen z Evropy, ale i Asie, Ameriky, Afriky či Austrálie budou představeny masožravé rostliny jako objekt zájmu odborníků i nadšenců a amatérů. Fotografie byly pořízeny ve volné přírodě. Jsou na nich rostlinné druhy objevené teprve nedávno, druhy vzácné a málo vídané pro jejich nedostupnost, nebo druhy rostoucí na zajímavých biotopech. Autory fotografií jsou proslulí vědci i amatéři, kteří navštěvují místa výskytu těchto rostlin, s nimiž jsou autoři výstavy v přátelském kontaktu. Výstavou chtějí její autoři oslovit nejen širokou veřejnost, ale i možné pěstitele. Soubor fotografií bude z Prahy putovat do dalších českých měst.

Na výstavě se podíleli Jan Franta a Martin Spousta. Ředitel Botanické zahrady v Liberci Miloslav Studnička přijal roli odborného konzultanta. Výstavu zahájí Jana Šrotová, Jan Suda a Studnička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám