Hlavní obsah

S kartami ISIC, ALIVE a ITIC vás hory vyjdou mnohem levněji

Právo, Petr Kotek

Lyžování je sport, který dokáže pořádně provětrat peněženku i ekonomicky aktivním lidem. Natož studentům. Mlad, kteří se teprve připravují na budoucí povolání, ale mají jednu výhodu: mohou vyrazit na hory za mnohem přijatelnější ceny.

Článek

Pokud patříte mezi čtvrt miliónu studentů, kteří vlastní kartu ISIC, mezinárodní průkaz studenta, nebo máte kartu ALIVE, průkaz mládežníka do 26 let či jste držiteli průkazu učitele ITIC, můžete například v 18 tuzemských lyžařských areálech uplatnit slevu až 30 % na skipasy. Využít můžete také 50 % slevy na instruktora, půjčení vybavení či servis. 

Za ubytování po celé ČR zaplatí díky těmto průkazům dvě osoby jen jako jedna. Další slevy  až 40 % se vztahují k nákupu nového vybavení na lyže a snowboard.

Karty ISIC/ALIVE/ITIC, které jinak slouží jako mezinárodně uznávané průkazy, umožní vybírat také z nabídky lyžařských pobytů na webu  www.chytrepalice.cz, jejichž ceny většinou zahrnují i permanentku. Pokud kartičku ještě nemáte, stačí si ji objednat na www.isic.cz/online.

Česko má nejpropracovanější servis

Česká republika byla letos opět vyhlášena jako země s nejpropracovanějším servisem pro držitele karty ISIC. O prvenství se ucházelo všech 124 členských zemí, v nichž je ISIC vydáván. Česká republika neobhájila prvenství pouze jednou za posledních sedm let.

Průkazy ISIC jsou u nás akceptovány také jako kombinovaný univerzitní průkaz studenta, zpravidla v podobě bezkontaktní čipové karty, která studentům umožňuje kromě využívání slev a výhod také identifikaci v prostorách školy, stravování v menze, přihlášení se k síti, kopírování a další služby v univerzitním kampusu.

Po vzoru 24 veřejných vysokých škol se přidávají i střední školy, které mohou s ohledem na jejich velikost využívat standardizované řešení v podobě čipové identifikační karty ISIC. Například v Praze toto probíhá pod záštitou magistrátu a do projektu je již zapojeno více než 60 středních škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám