Hlavní obsah

SAP vyřešil krizi po svém. Zaměstnanci se stali školiteli

Právo, Petr Kotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cenu za nejlepší personální projekt HREA Excellence Award® 2009 získala společnost SAP Business Services Centre Europe, s.r.o. s projektem Learning Map aneb jak využít potenciál.

Článek

„U vítězného projektu ocenila odborná porota zejména přístup firmy k řešení situace, která nastala v mnoha firmách v období roku 2009,“ komentovala projekt Rostya Gordon-Smith, předsedkyně odborné poroty HREA, zakladatelka ceny a členka představenstva České společnosti pro rozvoj lidských zdrojů (ČSRLZ).

Po odejmutí rozpočtu na vzdělávání vybudoval SAP BSCE systém interního vzdělávání, své zaměstnance postavil do role školitelů, a to vše za použití minimálních finančních zdrojů.

Soutěž o nejlepší personální projekt organizuje ČSRLZ  již desátým rokem. Mohou se jí zúčastnit organizace komerčního, veřejného a neziskového sektoru, které nemají v předmětu podnikání služby v oblasti lidských zdrojů.

„I letos nám byly zaslány skvělé projekty, které jsou výbornou vizitkou práce personalistů a manažerů,“ říká Zita Lara, výkonná ředitelka ČSRLZ.

Do soutěže o nejlepší personální projekt roku 2009 se zapojilo 19 projektů, které splnily vstupní kritéria. Ve dvou kategoriích (ziskové a neziskové organizace) se o ceny utkaly projekty, jejichž záměrem bylo zejména vzdělávání, tréninkové programy, nábor zaměstnanců, zvýšení výkonnosti zaměstnanců a využijí jejich potenciálu, koučink zaměstnanců a podpora kultury organizace.

Hodnocení probíhalo na základě kritérií jako je přidaná hodnota pro organizaci, vliv na podnikatelské výsledky u komerčních organizací, inovativnost, dlouhodobý přínos pro profesi lidských zdrojů a přínos pro společnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám