Hlavní obsah

Student vrátil knihy s padesátiletým zpožděním, zaplatil 1000 dolarů

Právo, Petr Kotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veřejné knihovny včetně těch školních neustále bojují s nekázní čtenářů. Pozdní vrácení nebo dokonce ztrátu či zničení půjčených knih řeší různě nastaveným systémem sankcí. Že by ale někdo v Česku zaplatil zpozdné ve výši tisíců korun je těžko představitelná věc. V USA se to ovšem nedávno stalo.

Článek

Bývalý student z amerického státu Arizona vrátil do školní knihovny dvě knihy. Na zpozdném zaplatil 1000 dolarů. Knihy totiž vracel s padesátiletým zpožděním, napsal server BBC.

Podle knihovnice Georgetty Bordinové ze střední školy Camelback v Phoenixu byly knihy vypůjčeny v roce 1959. Za překročení povolené lhůty pro výpůjčku knihovna v té době účtovala čtyři centy denně. K tomu byla připočtena ještě částka odpovídající novým sazbám pokut.

Knihy byly údajně nedopatřením zabaleny, když se student stěhoval na jiné místo ve Spojených státech. Knihovnice uvedla, že peníze z uhrazené pokuty budou použity k nákupu nových knih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám