Hlavní obsah

Atraktivní zaměstnankyně VŠ se nechaly nafotit, aby podpořily vznik školky

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradičním způsobem se rozhodly podpořit vznik školky na pracovišti mladé a atraktivní pracovnice ČVUT. Nafotografovaly a vydaly vkusný, hravý kalendář se svými postavami.

Článek

Dvanáct zaměstnankyň Českého vysokého učení technického v Praze se rozhodlo podpořit nově vznikající projekt školky ČVUT a s ní související Nadační fond Lvíčata ČVUT tak, že nafotily kalendář na rok 2010. Křtít kalendář bude příští týden v pondělí sám rektor ČVUT Václav Havlíček. Výtěžek z prodeje půjde na podporu školky ČVUT.   

Školek je málo, matky se obtížně vrací do práce

„Zejména v posledních letech, kdy vysoce stoupla porodnost, se mladé rodiny potýkají s nedostatkem zařízení, které by umožňovaly rodičům klidný návrat do zaměstnání a jejich potomkům péči a vzdělávání na kvalitní úrovni. Mateřských školek je obecně málo, na území Prahy se již začíná jednat o problém,“ uvedla Jana Kaliková, která za projektem univerzitní školky stojí.

ČVUT se proto rozhodlo vyjít vstříc svým zaměstnancům a studentům a založit první Universitní mateřskou školku Lvíčata ČVUT. Tímto krokem ČVUT umožní svým zaměstnancům dřívější návrat z rodičovské dovolené a studentům dostudování i v případě založení rodiny v průběhu studia.

Reklama

Výběr článků

Načítám