Hlavní obsah

Na mistrovství světa hraček se bude soutěžit i v tahání kačera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paseka

Hračky profesionálně zhotovené, ale především hračky vlastnoručně vyrobené pro radost budou v sobotu středem pozornosti na prvním ročníku Mistrovství světa hraček v Pasece na Olomoucku.

Článek

Kromě výstavy nových i historických panenek, autíček a dalších věcí určených pro potěšení hlavně mladší části populace čeká na účastníky akce i spoustu soutěží. Budou se moci zapojit například do závodů koloběžek, tahání kačera či běhu s panenkou nebo velkým medvědem.

Kromě výstavy nových i historických panenek, autíček a dalších věcí určených pro potěšení hlavně mladší části populace čeká na účastníky akce i spoustu soutěží. Budou se moci zapojit například do závodů koloběžek, tahání kačera či běhu s panenkou nebo velkým medvědem. Podle organizátora Zdeňka Knápka má pořádání akce dva důvody. Prvním je snaha připomenout, že v tuzemsku byla a stále ještě je tradiční výroba hraček na vysoké úrovni. "Druhým důvodem je  nabídnout dětem i dospělým aktivně prožitý den bez televizní obrazovky a počítačového monitoru. Mnohé děti už několik dnů pilně vyrábějí hračky, se kterými chtějí soutěžit," prozradil Knápek.

Podle něj je mistrovství určeno pro všechny, kteří si chtějí hrát a o hračkách se něco dozvědět. V Kulturním domě budou od 10:00 vystaveny hračky současné i historické. "Uskuteční se beseda o historii výroby hraček na našem území, včetně poradny pro začínající sběratele. Sběratelé historických hraček si budou moci navzájem vyměnit svoje přebytky," doplnil Knápek.

Titul čeká i profesionály

Odborná porota bude hodnotit vystavené hračky. Titul "mistr světa hraček" získá mimo jiné profesionální firma, jejíž produkty nejvíce zaujmou. Kromě toho porota vybere vítěze amatérské soutěže v několika věkových kategoriích. Soutěžit lze pouze s vlastnoručně vyrobenými hračkami. Mohou být například z papíru, dřeva, kovu, látky, proutí, hlíny i plastu, ale vždy musí jít o hračku vyrobenou podle vlastního návrhu, říkají pravidla soutěže.

Odborná porota bude hodnotit vystavené hračky. Titul "mistr světa hraček" získá mimo jiné profesionální firma, jejíž produkty nejvíce zaujmou. Kromě toho porota vybere vítěze amatérské soutěže v několika věkových kategoriích. Soutěžit lze pouze s vlastnoručně vyrobenými hračkami. Mohou být například z papíru, dřeva, kovu, látky, proutí, hlíny i plastu, ale vždy musí jít o hračku vyrobenou podle vlastního návrhu, říkají pravidla soutěže. Zatímco děti od šesti let mohou do klání věnovat svůj vlastnoruční výtvor, pro předškoláky bude připravena soutěž v testování hraček. "Dětem, které si budou hrát nejlépe, bude udělen čestný titul mistr světa v testování hraček," slíbil Knápek.

Odborná porota bude hodnotit vystavené hračky. Titul "mistr světa hraček" získá mimo jiné profesionální firma, jejíž produkty nejvíce zaujmou. Kromě toho porota vybere vítěze amatérské soutěže v několika věkových kategoriích. Soutěžit lze pouze s vlastnoručně vyrobenými hračkami. Mohou být například z papíru, dřeva, kovu, látky, proutí, hlíny i plastu, ale vždy musí jít o hračku vyrobenou podle vlastního návrhu, říkají pravidla soutěže. Zatímco děti od šesti let mohou do klání věnovat svůj vlastnoruční výtvor, pro předškoláky bude připravena soutěž v testování hraček. "Dětem, které si budou hrát nejlépe, bude udělen čestný titul mistr světa v testování hraček," slíbil Knápek. Dopoledne je připraven pro děti i rodiče zábavný program v centru obce, kde nedávno otevřeli novou in-line dráhu. Děti tam mohou prohánět autíčka, koloběžky a zúčastnit se některých již pozapomenutých her.

Mistrovství světa hraček není v Pasece první nevšední akcí. V minulých letech se tam na podzim konala například mistrovství světa ve sbírání hub.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám