Hlavní obsah

Čtyřiadevadesátiletá Italka ukončila studium práv

ČTK, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Za turbostudentku rozhodně nelze označit paní Adrianu Jannilliovou, která ukončila studium práv na univerzitě v italském Urbinu. Promovala totiž ve svých 94 letech.

Článek

Na školu se chce navíc zapsat znovu a ve studiích pokračovat. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na rektora univerzity.

"Studentka Adriana Jannilliová je příkladem vytrvalosti pro ostatní studenty," prohlásil rektor univerzity v Urbinu Stefano Pivato.

Paní Jannilliová, která je v důchodu a dříve pracovala jako konzultantka, nebyla na univerzitě poprvé. Vystudovala už orientální jazyky a politické vědy. Poté, co se na univerzitu znovu zapíše, si chce vybrat některou specializaci právnického studia.

"Vzhledem k její vynikající diplomové práci na téma násilí proti ženám a jejím vynikajícím známkám při zkouškách jsme paní Jannilliové dali to nejlepší ohodnocení," uvedl Pivato. "Je neuvěřitelně živá a bystrá. Řekli byste, že jí je o 20 let méně," dodal rektor a upřesnil, že studenti, většinou ve věku kolem 20 let, paní Jannilliovou velmi dobře přijímali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám