Hlavní obsah

Dnešek je nejméně produktivním dnem v roce, tvrdí vědci

– Londýn
Novinky, Jakub Kynčl

Pondělí 26. října je podle britských vědců pro veškeré pracovníky nejméně produktivním dnem v celém letošním roce. Zaměstnavatelé by prý dost možná mohli vyhlásit všeobecné volno a stejně by neměli žádné velké ztráty. Lidé totiž v tento den pracovat dost dobře nemohou. Na vině jsou přicházející tmavé večery. Přechod z letního času na zimní je pro mnohé totiž velmi složitý.

Foto: Profimedia.cz

Pondělí 26. října přinese letos mnohým zaměstnavatelům značné ztráty.

Článek

Lidé sice získají jednu hodinu spánku navíc, celková pracovní morálka je ale výrazně nižší než ta, kterou oplývali v minulém týdnu. Změna času s sebou náhle přináší tmavá odpoledne, během nichž se pracuje na plný výkon jen velmi těžko.

To je hlavní poselství studie, která byla provedena na dvou tisících lidech ve Velké Británii. Vědci došli k tomu, že produktivita práce v tomto týdnu padá až o závratných 50 procent, vzhledem k tomu, že si lidé teprve zvykají na změny, které přináší zimní čas.

Neuvěřitelných 52 procent dotázaných přiznalo, že budou mít toto pondělí obrovské potíže s tím, aby odvedli práci, kterou mají.

Celých 14 procent respondentů se navíc doznalo k tomu, že jejich pracovní propad po změně času v loňském roce byl tak výrazný, že o něm s nimi dokonce musel mluvit jejich nadřízený. Celých osm procent se pak doznalo k tomu, že loni raději zavolali do práce, že jsou nemocní, aby nemuseli v depresích opouštět teplo své postele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám