Hlavní obsah

Vědci si vymění poznatky, co všechno vydrží organismy

Novinky, Jan Zelený, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na nepříliš známou oblast vědeckého výzkumu se zaměří mezinárodní konference pořádaná Botanickým ústavem Akademie věd ve dnech 29. a 30. října. Účastníci konference se budou věnovat tématu života v extrémních podmínkách.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto - Výzkum života v extrémních podmínkách zkoumá např. život organizmů v teplých pouštích

Článek

Výzkum života v extrémních podmínkách je zaměřen především na život na dně hlubokých oceánů a moří, na život v polárních oblastech, na život v teplých pouštích, na výzkum existence života mimo naši planetu nebo na tzv. astrobiologii.

Výzkum života v extrémních podmínkách je zaměřen především na život na dně hlubokých oceánů a moří, na život v polárních oblastech, na život v teplých pouštích, na výzkum existence života mimo naši planetu nebo na tzv. astrobiologii. Jak informují webové stránky Akademie věd, v tuzemských podmínkách se vědci mohou věnovat výzkumu života v extrémních podmínkách například v jeskyních a vodách hlubokých propastí (Hranická propast), v horkých pramenech (Karlovy Vary) nebo v důlních prostorách (Dubník).

Konference Život v extrémních podmínkách se uskuteční v rámci evropského projektu CAREX v budově Akademie věd ČR, Národní 3, Praha 1. 

Reklama

Výběr článků

Načítám