Vědci ho sledovali 11 dní asi 25 námořních mil (46 kilometrů) od pobřeží ostrova Gau v Oceánii. V okolí tohoto ostrova byl pták, zapsáaný v červené knize nejvíce ohrožených druhů, spatřen i při minulých pozorováních.

V posledních letech byly sice hlášeny případy, že pták narazil do domů na pobřeží, většinou to byla mláďata, která nepřežila. Ve volné přírodě, tedy nad mořem se zvíře spatřit nepodařilo.

FOTO: Novinky.cz s použitím Yahoo Maps