Hlavní obsah

Ostravské sportovní hry hostilo Masarykovo náměstí

Novinky, Josef Zajíc

Na Masarykově náměstí v Ostravě se ve čtvrtek 7. července uskutečnily Ostravské sportovní hry. Již od deseti hodin dopoledne začaly závodit ženy ve skoku o tyči.

Foto: Josef Zajíc

Jeden ze skoku dívek na Masarykově náměstí.

Článek

Mobilní rozběžiště s malou tribunou vybudovali pořadatelé z atletického klubu Ostrava-Poruba na Masarykově náměstí v Ostravě.

Od 10 hodin zde začaly soutěžit ženy. Závodily tyčkařky výběru českých atletických oddílů a závodnice z Polska. V závěru soutěže měly navrch polské reprezentanty. Za krásného, slunného počasí překonaly své osobní rekordy. Byla zdolána výška 430 cm. Odpoledne od 14.30 hodin se utkala tyčkařská špička mužů.

Ve 12 hodin začala soutěž dvojic mladých dorostenců a dorostenek ve skoku vysokém. Dvojice byla složena z jednoho chlapce a dívky. Výšky se sčítaly. Zvítězila dvojice, která měla naskákáno nejvíce centimetrů. Sešly se tři dvojice, které mezi sebou soutěžily o vítězství.

Na vedlejsím sportovništi pak probíhala ukázka práce mladých vzpěračů. Soutěžila i jediná žena. V současné době je nejlepší juniorkou. I ona předvedla postupně dobré výkony.

Další místa na náměstí zabraly skákací hrady a bezpečná nafukovací sportoviště. V tomto okamžiku se celý areál stal rájem sportujících dětí.

Akce předznamenala evropskou atletickou událost - 8. místovství Evropy atletů do 23 let, které se bude v Ostravě konat od 14. do 17. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám