Hlavní obsah

Františkánské léto v Kadani láká na pohádky a dobrou hudbu

Novinky, Václav Vlasák

Po studentských orchestrech se v areálu národní kulturní památky představí kytarové duo z Francie a Monackého knížectví.

Foto: Václav Vlasák

Kromě kulturních pořadů v areálu, stojí za návštěvu samotný františkánský klášter. Je v něm umístěno kadaňské muzeum a nabízí tři prohlídkové okruhy.

Článek

Od černa až do září lákají do zahrady františkánského kláštera v Kadani kulturní pořady, který o víkendech potěší děti i milovníky dobré muziky.

V rámci Františkánského léta se v klášterních zahradách uskutečnil v neděli 26. června pátý ročník přehlídky studentských dechových, tanečních a jazzových orchestrů z Ústeckého kraje. Akci pořádala Základní umělecká škola Klementa Slavického v Kadani.

I díky pěknému počasí si pořadatelé pochvalovali velkou diváckou kulisu. Před ní se přece jen lépe hraje. Letošní přehlídku zpestřila skupina Love Makers, jejími členy jsou z velké části bývalí žáci kadaňské školy. Byl to druhý koncert skupiny zaměřené na energický Funk 'n' Soul nabitý pozitivní energií.

Další program Františkánského léta:

Pátek 1. 7. od 19.00 hodin: Philippe Loli a Leo Giannola. Koncert kytarového dua z Francie a Monackého knížectví. Uváděno v rámci festivalu Mitte Europa Bayern – Čechy – Sachsen. Vstupné 150 Kč.

Neděle 3. 7. od 14.00 hodin: Crazyband, vstupné 20 Kč.

Neděle 3. 7 od 16.00 hodin: O chytrém Honzovi a princezně Rozárce - výpravná pohádka Docela velkého divadla Litvínov. Vstupné 20 Kč.

Neděle 10. 7. od 14.00 hodin: Velký hornický orchestr - odpoledne s dechovým orchestrem Severočeských dolů. Vstupné 20 Kč.

Neděle 10. 7. od 16.00 hodin: Čert a Káča - Docela velké divadlo Litvínov. Vstupné 20 Kč.

Sobota 16. 7. od 19.00 hodin: Country bál - hraje muzika Občas. Vstupné 70 Kč.

Neděle 17. 7. od 14.00 hodin: Oharka Louny - odpoledne s dobrou dechovkou. Vstupné 20 Kč.

Neděle 17. 7. od 16.00 hodin: Bajky - divadlo Studna. Vstupné 20 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám