Hlavní obsah

Teroristku zadrželi po přestřelce ve vlaku

AREZZO

Po divoké přestřelce se italské policii ve vlaku u města Arezzo podařilo zneškodnit teroristickou dvojici, která je podezřelá z podílu na nejméně jedné politické vraždě. Při akci jeden policista zahynul a druhý byl vážně zraněn.

Článek

Přestřelku zahájil sedmatřicetiletý Mario Galesi, přítel dlouho hledané čtyřiačtyřicetileté Desdemony Lioceové, kterou odhalili při vlakové kontrole. Lioceová je úřady vedená jako členka nových Rudých brigád a možná spolupachatelka vraždy ministerského poradce Massima D'Antony v roce 1999.

"Žena byla také ozbrojena a přiložila pistoli k hlavě jednoho z policistů. Měla ledový pohled, na který nikdy nezapomenu," řekl jeden státní úředník, který byl svědkem incidentu.

Nové Rudé brigády jsou moderní podobou krajně levicové městské ozbrojené skupiny, která terorizovala Itálii v 70. a 80. letech. Na první stránky novin se tehdejší Rudé brigády dostaly především únosem a zabitím premiéra Alda Mora v roce 1978.

 Podle oficiálních odhadů Itálie pátrá ještě po asi 140 členech neslavně proslulých Rudých brigád. O některých z nich se italští vyšetřovatelé domnívají, že se ukrývají ve Francii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám