Hlavní obsah

Basketbalisté Orlanda porazili Cleveland, znovu úřadoval McGrady

NEW YORK

Basketbalisté Orlanda porazili v pátečním utkání NBA celek Clevelandu 109:85. Více než třetinu bodů domácího týmu (39) nastřílel Tracy McGrady, jenž to navíc stihl za pouhých třicet minut pobytu na hřišti. Orlando totiž po třech čtvrtinách vedlo nad soupeřem už dvacetibodovým rozdílem, a tak se v jeho sestavě dostalo i na náhradníky.

Článek

McGrady překonal třicetibodovou hranici poosmé za sebou, čímž vyrovnal klubový rekord, a celkem v této sezoně NBA už podvaačtyřicáté. V pátek proti Clevelandu zářil především v třetí části hry, v níž nastřílel 23 bodů. "Než jsem ho střídal, podíval jsem se na tabuli a nechtěl věřit svým očím, že tam svítí 39. Říkal jsem si, kdepak se to tam vzalo? Když jsem totiž viděl skóre naposledy, měl teprve jedenáct bodů," kroutil trenér vítězů Don Rivers obdivně hlavou nad McGradyho výkonem.

V důležitém utkání o udržení naděje na postup do play off Západní konference nestačili hráči Golden State na Houston a prohráli 107:117. Jiří Welsch v domácím týmu opět do hry nezasáhl, zatímco hosté se mohli opřít o Číňana Jao Minga, autora 23 bodů, 14 doskoků a čtyř bloků. Houston v Oaklandu vyhrál už popatnácté za sebou.

V pátek se v NBA nedařilo favoritům.

Druhý celek Atlantické divize Philadelphia prohrál doma s Atlantou, lídr celé východní části ligy Detroit neuspěl v New Yorku a San Antonio, podle dosavadní bilance 'dvojka' celé soutěže, nestačilo v prodloužení na Minnesotu. Prodlužovalo se i v Seattlu, kde domácí nakonec porazili Denver 101:99 a Ray Allen dal 38 bodů. V Philadelphii bojovali hosté z Atlanty jako lvi o zbytek naděje na účast ve vyřazovacích bojích.

Glenn Robinson nastřílel do domácího koše 37 bodů a v závěrečné pětiminutovce rozhodl zápas Shareef Abdur-Rahim deseti body. Atlanta tak ukončila sérii tří porážek, a to i proto, že tradiční filadelfský kanonýr Allen Iverson tentokrát proměnil jen každou třetí střelu z pole. nkr maz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám