Hlavní obsah

Zvířatům lze přinést o svátcích do zoo nejen pamlsky, ale i prostěradla a fotbalové míče

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce neslaví jen lidé, ale jejich přispěním i zvířata v zoo zahradách. Tradičně bohatou nadílku mají v Praze. Pokud sem přijdete na Štědrý den, uvidíte i komentované krmení. Můžete přinést i jedlé dárky, ty budou následně předány zvířatům. Děti do 15 let ten den mají vstup jen za korunu.

Foto: zoo Praha

Přinesené potraviny se musejí roztřídit a důkladně prohlédnout.

Článek

Nejen potraviny, ale třeba i míče a prostěradla

Na Štědrý den budou pavilony a restaurace v pražské zoo otevřeny do 14 hodin (areál zůstane přístupný až do 16. hodiny).

„Tento den mohou návštěvníci přinést a nechat u hlavního vchodu například zeleninu, ovoce, suché pečivo či piškoty, pro orangutany prostěradla nebo povlečení a pro tygry fotbalové míče. Do 13.30 budou probíhat komentovaná krmení a setkání, na 13. hodinu je navíc naplánováno vystoupení v expozici lachtanů zakončené speciální vánoční nadílkou pro lachtany,” informovala mluvčí zoo Lenka Pastorčáková. 

Zkonzumují vánoční stromky 

Ve dnech 25. a 26. prosince proběhne vánoční program v Rezervaci Bororo s domácími zvířaty a pod vánočním stromkem tam bude na děti čekat drobná nadílka.

„V následujících dnech (28. až 30. prosince) budou pokračovat komentovaná krmení, dojde na předání dárků, které na Štědrý den přinesli návštěvníci, a nevyužitých vánočních stromků. Na těch si pochutnají například zubři, velbloudi, sloni či gorily,” dodala Lenka Pastorčáková.  

Stromky, které nebyly obchodníky prodány, končí v zoo pravidelně. Zvířata je mají  ve velké oblibě nejen jako potravu, ale i zdroj zábavy. 

Reklama

Výběr článků

Načítám