Hlavní obsah

Zvířátka v Zoo aneb Pavel Kantorek vystavuje pod širým nebem

Novinky, Barbora Horešovská

Pražský spolek InGarden připravil za finanční podpory Statutárního města Ústí nad Labem a ve spolupráci se Zoologickou zahradou Ústí nad Labem výstavu humoristy Pavla Kantorka Zvířátka v Zoo. Výstava zpestřuje návštěvníkům prohlídku zoologické zahrady od 19. června do 31. července.

Foto: Barbora Horešovská

Obrázek z výstavy

Článek

Výstava pod širým nebem navazuje na výstavu, která proběhla v minulém roce na podzim a nabízí humorné zpestření pro všechny návštěvníky Zoo v Ústí nad Labem. Umístěna je naproti Zooškole ve spodní části zoo.

Ke zhlédnutí je vystaveno 60 velkoformátových vtipů, z nichž 40 je nových a 20 z minulé výstavy. Hlavními postavami jsou samozřejmě různá zvířátka. Pavel Kantorek umí skvěle pootočit perspektivu, se kterou vnímáme běžné situace a divák tak může na chvilku opustit tíhu každodennosti a od srdce se jí zasmát.

Výstavu ocení děti i jejich doprovod. Součástí výstavy je také panel s informacemi o životě a díle profesora Pavla Kantorka a s kontaktními údaji na spolek InGarden, který je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v České republice od roku 2010. Jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav a prodejem tisků a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou.

Jak tvrdí sám Pavel Kantorek, Češi mají jedinečný smysl pro humor: „Český humor je otevřený a dá se říct neomezený. Češi mají vynikající smysl pro humor, milují i černý humor, který na Západě není tolik populární.“  

Profesor Pavel Kantorek je nejen uznávaným humoristou, ale také vědcem, který se zabývá studiem vesmíru a času. Sám propojení vědecké a humoristické kariéry považuje za přirozené: „Vědec musí mít smysl pro humor a naopak - humorista by měl znát logiku.“  

Reklama

Výběr článků

Načítám