Hlavní obsah

ZUŠ Morava podpoří celostátní happening základních uměleckých škol

Novinky, Ivo Thurner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos již třetí ročník kulturní akce ZUŠ OPEN 2019, celostátní happening základních uměleckých škol, bude mít nově dvoudenní průběh ve dnech 31. května a 1. června.

Foto: Ivo Thurner

Pozvánka na III. ročník ZUŠ OPEN 2019

Článek

V předstihu se v sobotu 13. května představilo pět skvělých souborů a jedna výtvarná dílna - Brass Company - ZUŠ Jindřicha Pravečka Lanškroun, Feverband - dechový orchestr ZUŠ Ilji Hurníka Praha, Dechový orchestr Plzeňanka, Akordeonový orchestr Pohoda, Havlíčkův Broda Big Band ZUŠ Litomyšl na slavnostním zahájení MHF Pražské jaro na Kampě.

Základní umělecká škola Morava se připojí vystoupením části svých žáků a souborů v obci Želechovice nad Dřevnicí. V pátek 31. května od 14 hodin na náměstí předvede svůj um mj. kytarový soubor učitele Jana Včelaře a smyčcový soubor někdejšího ředitele Zlínské filharmonie Marka Obdržálka.

Dále vystoupí žáci fenomenální cimbalistky a skladatelky Zuzany Lapčíkové. V neposlední řadě předvedou pěvecké výkony žáci populárního zpěvu úžasné jazzové zpěvačky Zuzany Sapárové.

ZUŠ Morava má dnes více než 90 skvělých učitelek a učitelů, a téměř 1300 žáků. Usilovně pracuje na naplnění své základní koncepce. Tedy učitel za žákem = zajištění plošné umělecké výuky v obcích celého Zlínského kraje, tzn. dojíždění učitelů do základních škol po celém kraji, kde aktuálně zajišťuje uměleckou výuku na 22 místech.

A dále se snaží zejména o zachování a obnovení aktivní regionální kultury, kulturních tradic plošně v celém Zlínském kraji podporou souborových činností, dnes již 25 uměleckých souborů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám