Hlavní obsah

Zpěvák Martin Šafařík je na roztrhání: rozhovory, telefonáty, solidární pomoc a online koncert

Novinky, Milan Papežík

V pondělí 16. března celý Olomoucký kraj šokovala zpráva o uzavření měst Uničov, Litovel a dalších dvou desítek obcí kvůli pozitivním případům na nakažení koronavirem. V Uničově zůstal také uvězněn finalista SuperStar Martin Šafařík.

Foto: archiv Martina Šafaříka

Martin Šafařík si zoufá: Nemůže koncertovat a nemůže ven z města

Článek

Ihned po zjištění, že je město Uničov v karanténě, začal hvězdě pěvecké soutěže SuperStar zvonit telefon co chvíli. Volala mu rodina, novináři, ale i různé štáby, které jeho jménem chtěly přispět k pomoci. Martin Šafařík je v posledních dnech opravdu velmi žádaný a snaží se pomáhat, kde to jen jde.

„Velice mě zasáhl zákaz veřejných vystoupení. Mimo plánovaných koncertů jsme zrušili i nácviky s kapelou. Měli jsme natáčet nový singl. O finančních ztrátách ze zrušených koncertů se ani nebavím, neboť je v prvé řadě nejdůležitější zdraví všech spoluobčanů,” uvedl Martin.

Dále podotkl: „A tak jsem se začal v domácí karanténě věnovat skládání hudby. Ne však na dlouho. V pondělí byl v mém rodném Uničově vyhlášen nouzový stav a od brzkého rána jsem se nezastavil. Měl jsem několik telefonátů z různých médií, abych se vyjádřil k situaci v uzavřeném Uničově. Abych řekl pravdu, moc jsem toho nevěděl. Byl jsem tím spíš zaskočen. Většinu informací jsem čerpal z TV a sociálních sítí, kde se obyvatelé uzavřených měst navzájem neskutečně podporují.”

Den ode dne se situace v Uničově mění. „Chtěl jsem konečně prezentovat můj nový singl, ale dám tomu raději čas. Nyní je důležitější pomoc bližním, abychom z našeho krásného města tuto škodnou vymýtili,” popsal Šafařík.

Dodal: „Včera mi dokonce volala jedna nejmenovaná společnost, zda bych jí pomohl s rozvážením potravin. Samozřejmě jsem kývl. Své město mám hluboko v srdci a udělám vše pro to, abych svým spoluobčanům a kamarádům alespoň nějak pomohl.”

V neděli 22. března se však Martin Šafařík musí soustředit na svůj online koncert, který bude od 19:00 hodin vysílat přes svůj oficiální Facebook a Instagram. Tímto koncertem z části podpoří olomoucký Spolek Trend vozíčkářů, jenž musel kvůli nemilé situaci zrušit dubnovou sbírku Zasukované tkaničky, na které měl Martin s kapelou vystupovat. Vozíčkáři jsou jednou z nejohroženějších skupin a budou zajisté v této nelehké době potřebovat finanční podporu veřejnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám