Hlavní obsah

Zpěvák a kytarista David Stypka s kapelou Bandjeez vystoupí v Domě kultury v Kroměříži

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

David Stypka, jeden z nejúspěšnějších písničkářů nastupující mladé generace, držitel Ceny Anděl za rok 2017 v kategorii Interpret roku a dalších prestižních ocenění, vystoupí v úterý 18. února v 19 hodin v Domě kultury v Kroměříži.

Foto: archiv DK v Kroměříži

David Stypka & Bandjeez.

Článek

Zajímavého interpreta a kytaristu, který je navíc i talentovaným skladatelem a textařem, doprovodí tradičně kapela Bandjeez, která hraje v sestavě: Matěj Drabina – bicí, Maro Zeman – baskytara, Pavel Sotoniak – klávesy.

Společně mají na svém kontě také nominaci na Album roku na Cenách Anděl 2017 a Skladbu roku - duet s Ewou Farnou Dobré ráno, milá, který se velmi rychle stal jedním z největších hitů Davida Stypky. Mimořádný úspěch sklidila třeba i písnička Kříž, která zaznívá ve filmu Úsměvy smutných mužů.

„David Stypka nebude zpěvákem pro všechny, na rozdíl od některých jiných českých kolegů nedělá ve své tvorbě žádné kompromisy a nespoléhá na rádiové ani jiné zkratky. Cestu k posluchačům si bude muset s Bandjeez vyšlapat. Písně z nového alba, ač jsou většinou temnějšího ražení, však potenciál oslovit širší publikum přece jen mají. Jeho pěvecké charisma i osobitý textařský styl jsou totiž v kontextu naší popové scény jednoznačně výjimečné. Velký kus práce odvedl také producent Martin Ledvina, který pomohl zvukové rozmanitosti a snad i větší dynamice,“ napsal před časem o albu Neboj recenzent Josef Martínek.

Na očekávaném koncertě v Kroměříži se návštěvníci mohou těšit na písně ze dvou dosud vydaných desek: debutového, jazzově laděného Čaruj a dalšího CD Neboj, které vyšlo v roce 2017. Zazní ale i nové písně, které kapela připravuje pro nové CD, plánované na jaro 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám