Hlavní obsah

Zpěvačka Michaela Nosková má novou roli, anglicky zazpívá v muzikálu Rent

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Michaela Nosková má novou muzikálovou roli, lesbičku Maureen Johnson v díle Jonathana Larsona RENT.

Foto: Petr Mráček

Muzikál Rent poprvé v Praze

Článek

Broadwayský muzikál, který posbíral ceny Tony i Pullitzerovu cenu konečně přichází do Prahy a ohlašuje zde novou éru muzikálů uváděných v angličtině.

Muzikál vypráví příběh skupiny umělců snažících se žít (a platit nájem) v New York East Village na konci 80. let. Filmař Mark, jeho bývalá dívka Maureen, která má později poměr s lesbičkou Joanne, muzikant Roger, jeho nová přítelkyně Mimi, počítačový génius Tom - ti všichni svůj život „měří láskou“, snaží se prosadit a zároveň čelit zrádnému světu peněz a epidemie AIDS.

Hvězdy pražských muzikálových divadel představí tento průlomový muzikál v původním anglickém jazyce (mnoho z nich bude v angličtině vystupovat poprvé). Celé představení bude mít české titulky.

Uvidíte své oblíbence, například z divadel Hybernia, Kalich a Broadway, v intimním prostředí, blíže k divákům, v divadle Na prádle.

Naplánováno je pouhých šest představení. Od března příštího roku by se měla objevit v Praze i česká verze tohoto nastudování.

Hraje se v tyto termíny: 8. srpna 2013 (19:30), 9. srpna 2013 (19:30), 10. srpna 2013 (19:30), 15. srpna 2013 (19:30), 16. srpna 2013 (19:30) a 17. srpna 2013 (19:30).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám