Hlavní obsah

Zpěvačka Heidi Janků stráví Velikonoce se svým psím parťákem

Novinky, René Kekely

Heidi Janků je člověk, o němž se dá říct, že je stále dobře naladěný, pozitivní, usměvavý. A ani současný koronavirově-karanténový stav jí nevzal důvod být v pohodě. Proto letošní Velikonoce stráví sama jen se svým psím parťákem.

Foto: archiv H. Janků

Heidi Janků stráví letošní Velikonoce doma

Článek

Zpěvačka Heidi Janků žije v rodinném domě za Prahou a má to štěstí, že má zahradu, tudíž tyto krásné dny může trávit na terase a na zahradě. Kam se hne ona, je i její psí společník, knírač Eda, který, jak sama s humorem říká, je snad jediný nekomplikovaný chlap na světě. S ním právě bude trávit letošní jarní svátky.

„Tradice sice dodržuji, ale spíš nedobrovolně. Ona ta pomlázka je příjemná jen pro pány a kluky, my holky spíš počítáme jelita a ošetřujeme zarudlou pokožku od jalovce. Ale prý je to proto, abychom neuschly, takže se to prostě musí vydržet. Jinak Velikonoce moc neumím a kdykoli byla možnost, odjížděli jsme s manželem Ivošem buď na hory nebo do tepla,” svěřila se zpěvačka, kterou proslavila řada hitů, ale bez svého Když se načančám nemůže odejít z žádného vystoupení.

Heidi se snaží dodržovat i některé tradice. „Snažím se i barvit vajíčka. Dokonce jsem je jednou zkoušela obarvit v cibulových slupkách. Na to ale člověk potřebuje bílá vejce, a ta jsou v posledních letech nedostatkové zboží. Před pár lety jsem na internetu našla techniku barvení vajec díky starým lakům na nehty. Nevypadá to špatně, ale lakem zaváněl celý barák - a navíc se pak ta vejce ani nedají konzumovat,” upozornila na designovou vychytávku Janků.

Letošní rok je pro všechny umělce jiný, složitý a ještě bude, ale Heidi Janků nenaříká, nežehrá na osud a věci bere tak, jak jsou. Také svátky jara bude jiné a v omezeném režimu, nicméně ani to jí nerozhodí.

„Mám už trochu nazdobeno, asi si upeču beránka, ale jinak letošní Velikonoce strávím sama jen s Edou, který je z karantény nadšený, protože jsme stále spolu a na dlouhé procházky chodíme pravidelně. A stejné to bude i o Velikonocích. Asi budu i trochu pracovat na zahradě. V rodině jsme si řekli, že to asi nebudeme letos pokoušet, takže bez návštěv a cizí koledníky nepustím. Loni jsme se sešli u sousedů a Velikonoce jsme slavili tak nějak pospolu - máme tady docela fajn partu,” pochvaluje si zpěvačka.

Léto prý stráví asi částečně na chatě v Beskydech, s pobytem v zahraničí nepočítá. Doufá, že alespoň nějaké letní akce, které má nasmlouvané i se svou kapelou HeidiBand, kterou vede její "nevlastní syn" Adam Pavlík, se rušit nebudou, a že lidi se po tom složitém období budou moct alespoň trochu bavit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám