Hlavní obsah

Zpěvačka Emma Smetana rozzářila ostravský Festival v ulicích. Katalánci opět postavili věž

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní prázdninový den Festivalu v ulicích v Ostravě se opět vydařil. Počasí bylo spíše aprílové. Pěkně, větrno, pěkně, zamračeno, trocha deště pro štěstí a na večer se vyjasnilo. Pořadatelé si oddechli. Účikující a diváci byli spokojeni.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 1.7.2017 Emma Smetana rozzářila sobotní Festival v ulicích.

Článek

Na Scéně ArcelorMittal na Černé louce otevřela odpolední program známá česká zpěvačka, hudebnice, herečka a moderátorka Emma Smetana. Před rokem spojila síly s producentem Jiřím Burianem a výsledkem je album What I´ve Done, které vyšlo loni.

Diváky potěšila nejen zpěvem, také zjevem. Zazpívala duet s jediným hostem koncertu Jordanem Hajem. Překvapením byla česky zpívající píseň, a to Pramínek vlasů, kterou potěšila zvláště pak starší diváky.

„Děkujeme za pozvání. Byli jsme v Ostravě poprvé. Za měsíc, 5. srpna se vrátíme. Budeme hrát na letním festivalu Ladná Čeladná. Jsme velmi překvapeni vřelým přijetím. Přestože v závěru koncertu pršelo, diváci zůstali,” řekla po koncertě při autogramiádě Emma Smetana.

Plno bylo i na Slezskoostravském hradě. Na Scéně 750 let historie Ostravy se od 12.00 hodin střídaly koncerty, stejně jako na Scéně Musicmap. V 17.30 hodin se opět předvedli, tentokrát na Masarykově náměstí, umělci z Katalánska, kteří divákům vystavěli lidské věže pět, sedm a devět pater vysoké. 

V provozu byl neustále projekt společnosti ArcelorMittal Tanec pro život. Jde o zábavnou hru, ve které už od roku 2010 každý správný pohyb cvičících odměňují organizátoři penězi.

Takto vytančenou částku pak, podle výběru veřejnosti, odešlou organizátoři jednomu ze dvou neziskových projektů na Ostravsku. Od roku 2010 lidé vytančili 2 953 764 korun. Také při letošním Festivalu v ulicích budou vytančené peníze rozděleny potřebným.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám