Hlavní obsah

Zoologická zahrada v Ostravě otevírá pěstební skleníky

Novinky, Jana Nováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově mohou návštěvníci ostravské zoologické zahrady vidět kvetoucí granátové jablka nebo přenádherné orchideje. Vedení ostravské zoo až do září otevírá široké veřejnosti každý první víkend v měsíci své pěstební skleníky.

Článek

Prohlídky budou v ostravské zoo probíhat třikrát denně každý první víkend v měsíci co dvě hodiny. Začátky budou pravidelně vždy v 11:00, 13:00 a 15:00 hodin. 

Pěstební skleníky jsou v zoologické zahradě už od roku 2010. Slouží k sázení a růstu rostlin, které jsou primárně určeny do expozic zvířat a na zelená prostranství kolem obhlídkových tras. 

Skleníky mají rozlohu téměř 1000 metrů čtverečních. V těchto měsících jsou zde k vidění zmiňované granátovníky, orchideje, ale také kapary trnité, rostliny původem ze střední Asie. Poprvé mohli návštěvníci nahlédnout do skleníků už v roce 2011, a to během vánočních prázdnin. 

V případě zájmu, je nutností provést povinnou rezervaci předem, z důvodů omezené kapacity. Sraz zájemců bude probíhat u vstupu do zoo.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám