Hlavní obsah

Zoo v Děčíně čeká na letošního 100 000 návštěvníka

Novinky, Vratislav Konečný

Návštěvy zoologických zahrad všeobecně stále stoupají. Napomáhají tomu i nové instalace pavilonů, zlepšené prostředí výběhů, celková péče, a také doprovodné programy. Oblíbená jsou komentovaná krmení zvířat. Vysokou návštěvností se chlubí i zoo v Děčíně, která čeká letošního 100 000 návštěvníka.

Foto: zoo Děčín

Párek rysů ostrovidů

Článek

Ten by měl dorazit do konce září, zatím přišlo 96,5 tisíce lidí. Stotisící bude uvítán balíčkem propagačních předmětů, permanentkou na další rok, dárek dostane i od města Děčína. Stotisícovou hranici zájemců o zoo se podařilo překonat již třikrát. Poprvé v roce 2014, loni to bylo 114 tisíc. Vedení zoo doufá, že letos padne rekord.

„Za předpokladu, že od září do prosince navštíví děčínskou zoo stejný počet lidí jako vloni, což bylo více než 20 tisíc návštěvníků, pak máme další rekord v kapse,“ říká mluvčí Alena Houšková.

Do konce roku chystá zoo nejen spousty zajímavých akcí, ale také investice do rekonstrukce expozic. Tou největší bude zasíťování venkovních výběhů pavilonu opic, kdy staré nevzhledné mříže nahradí síťované šapitó ve stylu moderních zoologických zahrad.

Reklama

Výběr článků

Načítám