Hlavní obsah

Zoo Brno vytvoří svou virtuální podobu

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před řadou let byla na Radnické ulici v Brně stálá akvarijní výstava jakožto součást brněnské zoologické zahrady. Nyní opět zoo získala do pronájmu objekt v Radnické 6 v centru moravské metropole. V budoucnu tam vznikne virtuální zoo. Do té doby tam budou výstavy fotografií zvířat a přírody.

Článek

„Na Radnickou se vracíme po téměř sedmi letech projektem virtuální zoo. Chceme zejména mladým lidem zprostředkovat blízký a téměř hmatatelný kontakt se lvy, žirafami nebo ledními medvědy v jejich přirozeném prostředí, který by vedl k poznávání zajímavých druhů a podnítil jejich zájem o biodiverzitu a ochranu ohrožených zvířat,“ uvedl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

K přenesení přírody v její nejčistší podobě do centra Brna má být využita virtuální realita. „Lidé by se tak dostali například přímo do hlubin moře, mohli by letět s tažnými ptáky nebo by se podívali do africké divočiny, kde by pozorovali způsob života tamní fauny a vnímali problémy, kterým musí čelit. Obdobně by se mohli dostat do dalších částí světa, aby jejich pohled na rozmanitost a různorodost byl co nejkomplexnější,“ uvedl Hovorka.

Ke realizaci projektu budou potřeba úpravy místností a dostatek času. Zatím byly provedeny nejnutnější úpravy a nutná bude spolupráce s TIC Brno.

„Nádvoří staré radnice se stává čím dál oblíbenějším prostorem pro relaxaci a odpočinek v samém srdci Brna. K pohodové atmosféře přispívá také příjemná kavárna s venkovním posezením. Těšíme se na spolupráci se Zoo Brno, která dá místu další rozměr,“ doplnila ředitelka TIC Brno Jana Janulíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám