Hlavní obsah

Známé tváře zavzpomínaly na svou svatbu

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že tradice manželství a rodiny by měla být nedotknutelná, má přední česká designérka šperků Jitka Kudláčková jasno. Uspořádala proto setkání s příznačným podtitulem Známé tváře zavzpomínají na svou svatbu, které se konalo 25. června v reprezentativní prodejně JK Jitka Kudláčková v Praze.

Foto: JK Jitka Kudláčková

Známé tváře zavzpomínaly na svůj velký den

Článek

Na setkání zavítala Hanka Kynychová s manželem, Libuška Rohlíčková, Marek Dědik s manželkou Terezou, Štěpánka Duchková, nejznámější česká lékárnice Jana Doležalová a Petr Kutheil s přítelkyní Markétou Šandovou.

Manželé Jitka Mlynarčík Kudláčková a Dušan Mlynarčík chtěli poukázat na důležitost vztahů a jako první zavzpomínali na svůj velký den. „S manželem jsme se seznámili v minulém století, kdy byly jiné svatební zvyky, takže jsme se nejdříve vzájemně vyměnili zásnubní prsteny, které jsem vytvořila. Dříve to tak bylo. Snoubenci si zásnubní prsteny vyměňovali vzájemně. Dnes už zásnubní prsten dostává jen žena,“ popsala svoje zásnuby Jitka Kudláčková.

Svatbu s manželem Dušanem realizovali až po patnácti letech, když byla Jitka podruhé těhotná a nechtěla Dušana oslovovat „můj přítel“. „Svatba byla velmi rychlá. Oddával nás kamarád, za kterým jsem přišla na úřad a poprosila jsem ho, že bych se chtěla v sobotu vdát. Sice byly ten víkend volby, ale vyřešil to a oddával nás v krásné novogotické kapli. Prsteny jsem pro nás vyrobila v nadčasovém designu, protože jsem si říkala, že když vztah, tak je to napořád. Jsou ze tří druhů zlata a nemají půlkulatý tvar, ale jsou trojhranné a tím pádem jsou stále nadčasové,“ prozradila designérka.

Hanka Kynychová zásnubní prsten nemá, ale plánuje obnovení svatebního slibu a doufá, že se krásného šperku dočká. „Moje maminka na ruce nosila vždy snubní i zásnubní prsten, ale já mám jen ten snubní, ke kterému se váže vtipná historka. Když si mě můj muž chtěl vzít poprvé, tak jsem byla čerstvě po rozvodu a neměla jsem chuť se znovu vdávat. Když jsem se pak vdávat chtěla, tak mi Jindřich řekl, že by si mě vzal, ale že nemá peníze na prstýnky. Tak nakonec sehnal úplně obyčejné asi za dva tisíce korun, ale jsem ráda, že je máme a třeba si při obnovení slibu nadělíme nové,“ odtajnila cvičitelka.

Tanečník Marek Dědík přiznal, co se mu stalo necelý rok po svatbě. „Před týdnem jsme byli na dovolené a já jsem se koupal v moři, kde byly vlny a najednou mi prsten sklouzl. Snažil jsem se ho vylovit, ale bohužel se nepodařilo a zůstal v Azurovém moři.“

To Štěpánka Duchková většinu přítomných překvapila. „Vdávala jsem se před rokem a kousek. Řekli jsme si s manželem, že už jsme spolu deset let a máme dvě děti, tak je na čase, abychom se vzali,“ což jen málokdo tušil, ale pozor, prsten má stále jen zásnubní.

Libuška Rohlíčková se vdávala už třikrát: „Říká se do třetice všeho dobrého a já doufám, že to tak bude. Prsteny, které jsme u Jitky vybírali, oba nosíme a na rozdíl od manželů Dědikových se letos k moři nechystáme,“ vtipkovala Libuška.

Pozvání také přijal Petr Kutheil s přítelkyní Markétou Šandovou, jsou spolu už hezkých pár let, zda je svatba na spadnutí trochu mlžili: „Určitě taková věc nastane a pak přijdeme k Jitce Kudláčkové.” Prý jsou oba zatím takto spokojení, ale nějaký pěkný šperk by prý mohla dostat.

Reklama

Výběr článků

Načítám