Hlavní obsah

Známé osobnosti podpořily dohročinnou akci pro děti z dětských domovů

Novinky, René Kekely

Dopis Ježíškovi - tak se jmenuje dobročinná akce, prostřednictvím které může kdokoli obdarovat na Vánoce děti z dětských domovů. Na akci Hanky Kynychové přišlo několik známých osobností, které se zapojily - a které s cvičitelkou a moderátorkou dlouhodobě spolupracují.

Foto: Jaroslav Hauer

Známé osobnosti podpořily akci Dopis Ježíškovi

Článek

Herečka a divadelní produkční Hana Gregorová, stejně jako mnoho dalších osobností z řad herců či zpěváků přišly do pražského Europarku Štěrboholy pomoci Ježíškovi plnit přání dětí z dětských domovů. Až do 18. prosince pokračuje tradiční vánoční charitativní akce Dopisy Ježíškovi, jejímž smyslem je potěšit pod vánočním stromečkem 471 dětí z 13 dětských domovů. Akce se koná už podruhé ve spolupráci s Nadačním fondem Hanky Kynychové.

Právě Hana Gregorová ale byla první, která na nic nečekala a hned, jak si pod stromečkem vybrala přání, vydala se do blízkého obchodu a koupila dívce z dětského domova tolik vysněné kozačky.

„Je mi sympatické, že v Nadačním fondu Hanky Kynychové jde o děti a o dětské domovy, proto jsem už po několikáté akci Hanky Kynychové podpořila. Navíc také znám paní, která pracuje v Klokánku jako teta a vím, jak je to těžké, a jak je dětem smutno. Prostě mi to přijde strašně smutné. Hanku Kynychovou obdivuji a myslím si, že dělá úžasnou věc, proto je pro mě samozřejmé, že když mám čas, tak její nadaci kdykoliv ráda podpořím,“ uvedla herečka a režisérka.

Svěřila se, že blížící se Vánoce jsou pro ni jedním z nejkrásnějších svátků v roce. „Těším se na Vánoce. Mám načančáno. Menu máme slovensko-české. Každý rok máme tradici, že po večeři musí všichni za dveře, já zhasnu, pustím Tichou noc a zazvoním na zvoneček. Až pak mohu všichni vejít, popřejeme si hezké svátky… a všichni musí být samozřejmě svátečně oblečení.“

Podpořit akci a přání dětí z dětských domovů přišli také Dana Morávková, Milan Peroutka, Ivana Korolová, Jan Bendig nebo Natálka Grossová. Ta zazpívala se svým spolužákem z konzervatoře Lukášem Mazačem, který pochází z dětského domova v Humpolci a s Nadačním fondem Hanky Kynychové spolupracuje už dlouhá léta.

Choreograf a tanečník Marek Dědik děti učil základy latino dance a svému synovi Bertramovi poprvé ukázal čerta. S dětmi dorazili také moderátoři Štěpánka Duchková a Petr Vojnar.

Přišla také herečka, zpěvačka a dabérka Lízy Simpsonové a Hurvínkovi Máničky Ivana Korolová.

Moderátor Petr Vojnar se svěřil, že má všechny dárky nakoupené už od října, ale vánoční výzdobu nechává na svojí přítelkyni: „Zabalené dárky ještě nemám, ale nakoupené ano. Já si chci užívat vánoční pohody, takže to je moje tradice, že mám vždycky od října všechno nakoupené," prozradil.

To herečka Dana Morávková uvedla, že i když je hodně zaměstnaná, vánoční cukroví peče každý rok, ale s úspěchem se doma prý moc neshledá: „Cukroví peču, ale nejlepší cukroví pro mého manžela a syna je řízek,“ podotkla s úsměvem herečka, která si zahrála v řadě pohádek.

Nadační fond Hanky Kynychové se věnuje volnočasovým aktivitám dětí v dětských domovech po celé České republice. Hlavním cílem je podpora a rozvoj pohybových a uměleckých aktivit dětí z dětských domovů. Nejen těch talentovaných, ale všech, které baví tančit, zpívat, hrát divadlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám