Hlavní obsah

Známá modelka navštívila černošínské muzeum

Novinky, Martina Sihelská

Do černošínského muzea zavítala o Velikonoční neděli vážená návštěva. Na vystavené exponáty se přijela podívat světoznámá modelka Kateřina Votavová, kterou časopis Esquire zařadil do dvacítky nejkrásnějších žen světa.

Foto: Martina Sihelská

Jedna z nejkrásnějších žen světa - Kateřina Votavová, zavítala se snoubencem a rodiči do černošínského muzea.

Článek

A nepřijela sama, vzala s sebou svého snoubence podnikatele Jiřího Wohlmanna, se kterým se budou brát v černu na zámku Hluboká. S nimi se přijeli podívat i rodiče Miroslava a Václav Votavovi. 

Expozicí je provázel starosta Černošína Miroslav Plincelner, kterého návštěva mile překvapila cestou ke koním. „Rodiny Votavových si velmi vážím jako úžasných klidných a přátelských lidí. Dokonce nám pomohli i s rozšířením muzejní expozice,” uvedl černošínský starosta.

Zatím ještě slečna Kateřina Votavová si vše se zájmem prohlížela, dokonce dokázala rozluštit hádanku, cože je tam vlastně za zvláštní exponát. Po chvíli bádání s rodinou správně popsala sudovou máselnici na kliku.

„Máte tu krásné muzeum, a já mám radost, že sem chodí lidé a že jsme jako rodina mohli také trochou přispět. Je škoda, co krásných věcí nevratně zmizí někde na smetištích. Opravdu pěkná expozice,” chválila Votavová s tím, že pokud to bude v jejích silách, pomůže muzeu hledat i žádanou celuloidovou panenku z firmy Arko, která v Černošíně chvíli fungovala v padesátých letech. Dokonce se i s panenkami, které muzeu prozatím zapůjčili Jana a Josef Sedláčkovi z Prahy, nechala vyfotografovat.

Podnikatel a v podstatě za dva měsíce už ženich, Jiří Wohlman byl malým muzeem také překvapen. „Ne každé místo má své muzeum. To vaše je úžasnou připomínkou ze života našich dědů a pradědů. Moc hezké, děkuji za možnost prohlídky,” usmíval se a zapsal do muzejní knihy pochvalu.

Černošínské muzeum tak za dva a půl roku své existence navštívilo mnoho významných osobností, včetně návštěv z poslanecké sněmovny a různých redakcí z televize, novin a rádií. Muzeum je otevřeno denně od 10 do 16 hodin, momentálně hostí i putovní výstavu obrazů Ladislava Kobylky a dřevěných domečků Emila Fialy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám