Hlavní obsah

Zlodějky použily trik s rozměněním bankovky a okradly obsluhu v hračkářství

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Po dvojici žen pátrají od čtvrtka 29. listopadu policisté z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku. Hledané osoby měly ukrást 66 tisíc korun obsluze prodejny s hračkami v Bystřici podle starého triku s rozměněním bankovky.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Ženy vstoupily do prodejny krátce po poledni. Nejprve si prohlížely zboží a po chvíli prodavačku poprosily o rozměnění dvoutisícové bankovky. Obsluha v pokladně tuto hotovost neměla, a proto šla do trezoru, ze kterého vzala sáček s bankovkami. Poté jim dvoutisícovku rozměnila a sáček dala do poličky pod pokladnu,“ uvedla v pátek 30. listopadu policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Obě návštěvnice obchodu si pak prohlížely zboží vystavené poblíž kasy a neustále se prodavačky jedna přes druhou vyptávaly na různé hračky.

„Zboží chtěly i ukázat a odpoutávaly tak její pozornost. Když zhruba po deseti minutách obchod opustily, obsluha zjistila, že sáček s penězi je pryč. Zlodějky si tak přišly na bezmála šedesát šest tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.

„V souvislosti s tímto skutkem pátráme po ženách snědé pleti. První z nich je ve věku okolo šedesáti let a je zhruba 160 centimetrů vysoké silnější postavy. Na sobě měla dlouhou černou sukni nebo šaty a dlouhý tmavý kabát, na hlavě černý šátek,“ sdělila popis jedné z podezřelých žen Simona Kyšnerová.

Druhá žena je podle policistky asi pětadvacetiletá, zhruba 170 centimetrů vysoké štíhlé postavy a oblečená byla do hnědého dlouhého svetru a světlých riflí. Měla hnědé delší vlasy stažené do culíku. Na jednom ze zápěstí měla tetování. Jednalo se o nepravidelný obrazec.

Policisté přivítají jakoukoliv informaci, která by mohla vést k zadržení podezřelé dvojice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám