Hlavní obsah

Zloději začali uzavřenou cyklostezku pod Vítkovem rozebírat

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cyklostezku v Praze pod Vítkovem začínají zřejmě rozebírat zloději, tunel je znehodnocen sprejery a náklady na stavbu byly možná ještě o 10 miliónu korun větší. Otevření cyklostezky můžeme očekávat možná až na jaře 2011, majetkoprávní vztahy totiž zatím nejsou vyrovnány.

Foto: Ondřej Kořínek

Lavičky na cyklostezce

Článek

Na tříkilometrové cyklostezce pod Vítkovem v Praze jsou již lavičky, stojany na kola a při příjezdu si můžete všimnout dopravní značky označující cyklistickou a pěší stezku. I když otevřená stezka není, značky byly podmínkou kolaudace.

Před vjezdem do tunelu ale narazíte na betonové zátarasy, z nichž jeden se už dá přelézt i s kolem, je totiž na zemi. Zloději začínali cyklostezku rozebírat. Chybí už dva stojany na kola a další dva - jak se zdá - jsou nachystány na odvoz.

Otevření v prosinci nebo na jaře 2011

19. října proběhla v pořádku kolaudace, ale termín otevření je nejasný. Nejsou vyrovnány majetkoprávní vztahy a zainteresované instituce se nemohou shodnout.

Pavel Polák z Magistrátu hl. m. Prahy říká: „Čeká se na vyřešení majetkoprávních vztahů mezi SŽDC a ČD. MHMP nesmí převézt majetkoprávně nevyřešenou stavbu. Kolaudace tunelu (TSK září 2010) i přívodní stezky (SŽDC říjen 2010) jsou jediné kolaudace, které byly a budou vydány. Dále není co kolaudovat. Otevření cyklostezky snad stihneme do sezony jaro 2011.“

Něco jiného tvrdí Pavel Halla, tiskový mluvčí SŽDC: „Zkolaudovaná nabytá právní moc je pouze u části od Krejcárku po tunel včetně. Převod majetku na Magistrát hl. m. Prahy se připravuje, a pokud magistrát vezme stavbu cyklostezky do majetku, mohlo by se jezdit v prosinci.“

Náklady na cyklostezku stále nejasné

Nejasnosti zůstávají u nákladů TSK, které neustále tvrdí, že jejich náklady jsou 20 miliónů, ale magistrát tvrdí, že 10 miliónů. Pokud by mělo pravdu TSK výdaje za cyklostezku by se vyšplhaly na 33,9 miliónu korun z původních 23,9 miliónu.

Podle magistrátu také nebyla do konce října zaplacena částka za SŽDC zhotoviteli stavby, která činí 13,9 mil.

Reklama

Výběr článků

Načítám