Hlavní obsah

Zloději barevných kovů skončili v rukou bílinských strážníků

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že strážníkům a policistům služba prakticky nikdy nekončí. Toto se potvrdilo v pátek 20. května, kdy své kolegy z Městské policie v Bílině přivolal v době osobního volna sám jejich ředitel. Spatřil totiž dva muže, kteří po ulici vláčeli balík vypálených měděných drátů.

Foto: Městská policie Bílina

Elektrické kabely - ilustrační foto

Článek

Strážníci na místě zjistili, že muži měli v úmyslu odnést balík vypálených měděných drátů do nedaleké sběrny druhotných surovin. Zpočátku se vymlouvali, že měď našli a nemají ani tušení, kde se tam vzala.

Jak uvedl strážník, který případ řešil, oba podezřelí se ještě chvíli snažili vymýšlet si další legendy o původu balíku drátů. Když jim však došlo, že s báchorkami neuspějí, doznali, že měď pochází z kabelů, které předtím odcizili v areálu Dolů Bílina. V případě, že by dráty prodali do výkupu, inkasovali by zhruba 2500 Kč.

Policie ČR, která má věc nyní v šetření, bude zjišťovat skutečnou výši způsobené škody, jelikož lze předpokládat, že odcizením elektrického kabelu mohlo dojít k mnohem vyšším provozním škodám. Vzhledem k tomu, že jeden z pachatelů byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí mu tři roky trestu odnětí svobody. Druhému pak sankce za přestupek. V krajním případě však až dva roky kriminálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám