Hlavní obsah

Zloděje platební karty zachytily bezpečnostní kamery

Novinky, Vratislav Konečný

Kutnohorští policisté hledají zloděje peněženky, v níž byla kromě hotovosti i platební karta, již použil k vybrání hotovosti z bankomatu. Dostal se totiž i k PIN odcizené karty.

Foto: archiv PČR Kutná Hora

Hledaný muž u bankomatu.

Článek

Zloděj 6. prosince loňského roku využil nepozornosti majitele a během cesty autobusem na lince z Prahy do Kutné Hory mu odcizil peněženku. V peněžence se nacházely osobní doklady poškozeného, finanční hotovost a platební karty, pomocí kterých následně provedl výběr hotovosti z bankomatů v Kutné Hoře.

Na záznamu z bankomatů je vidět osoba, po které policie pátrá. Je předpoklad, že by mohla pocházet z Kutné Hory nebo Kutnohorska.

Kontaktovat policisty lze na bezplatné telefonní lince 158 nebo přímo Obvodní oddělení Kutná Hora na telefonním čísle 974 875 700.

„Znovu apelujeme na občany, mějte své věci pod neustálou kontrolou. PIN platební karty nenechávejte uložený v její blízkosti. Zloději si dokonce poradí i s tím, když je PIN zavedený v mobilním telefonu. Pokud se jim podaří přisvojit cizí věc, provedou důkladnou prohlídku. U bankomatu pak zkouší zadat čtyřmístné číslo, na které při zkoumání svého lupu narazili. Při ukládání PIN do vašeho telefonu, doporučujeme, abyste ho zadali jako skutečné devítimístné telefonní číslo pod vymyšleným jménem, a ne pod názvem PIN. Jen vy budete vědět, že poslední čtyři číslice tohoto kontaktu je váš PIN,” zdůraznila mluvčí Policie ČR v Kutné Hoře Vendulka Marečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám