Hlavní obsah

Zloděj železa spadl ze stožáru vysokého napětí

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za vidinou obohacení se vydal 30letý muž na stožár vysokého napětí v Karviné - Dolech, v ulici Slezská. Procházel ulici s dalším, 22letým mužem, když na stožáru spatřili měděné kusy spojovacích zařízení kabelů.

Foto: PČR

Sloup, ze kterého muž spadl.

Článek

Starší muž vylezl na sloup vysokého napětí asi do výšky osmi metrů. Montážním klíčem se pokoušel povolit matice spojovacích zařízení a byl zasažen elektrickým proudem.

"Po zásahu ze sloupu spadl. Lékaři u muže měli podezření na vnitřní poranění, zásahem proudem utrpěl mírné popáleniny v obličeji a má zlomené obratle. K výpadku elektrického proudu nedošlo, poškozená společnost se k rozsahu způsobené škody vyjádří později," informovala Zlatuše Viačková, tisková mluvčí Policie ČR v Karviné.

Podle informací záchranné služby muž po svém pádu ze sloupu vysokého napětí ještě dokázal dojít na nedalekou ubytovnu Průkopník, kde si jej později převzala záchranná služba.

Policisté začali případ vyšetřovat jako krádež ve formě spolupachatelství.

Reklama

Výběr článků

Načítám