Hlavní obsah

Zloděj kabelů měl smolný den 

Novinky, František Krejčí

Skutečně smolný den měl zloděj, který si vyhlédl kabelové vedení v areálu jednoho z objektů v majetku města Bíliny. Nejenže si ze své zlodějské výpravy nic neodnesl, ale byl bílinskými strážníky zadržen přímo při činu. A jelikož se nejednalo o jeho první zlodějnu, skončil v policejní cele.

Foto: Městská policie Bílina

Poškozené kabely

Článek

Případ se stal ve středu 8. června, kdy v časných ranních hodinách vyhlásil pult centralizované ochrany Městské policie Bílina signál o napadení ochrany kabelového vedení.

Strážníci, kteří na místo okamžitě vyjeli, tak již předem znali přesné místo, kde se kabely staly předmětem zájmu zloděje. Pro hlídku pak nebyl téměř žádný problém překvapeného pachatele zadržet. Zásah byl tak rychlý, že zloděj neměl šanci ani zapírat, natož utéct.

Jak uvedl jeden ze zasahujících strážníků, pachatel byl opravdu překvapen, když zjistil, že i kabelové vedení objektu je před odcizením ochráněno alarmem. Zadrženému, který byl v minulosti již za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí trest odnětí svobody v sazbě od šesti měsíců až do tří let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám