Článek
„Odezva doslova předčila naše očekávání. Mnohé termíny jsme měli vyprodané dlouho dopředu, mezi zájemci byli i kuchařky a kuchaři z Olomoucka či Brněnska. Pro velký zájem jsme nyní vypsali další termíny a připravili i nová témata. Nově zařazujeme třeba přípravu francouzských dezertů, mořské plody a ryby nebo grilování, zajímavostí bude jistě i workshop zaměřený na bylinky a produkty z nich,“ uvedl šéfkuchař Bistrotéky Valachy a jeden z lektorů Lukáš Strnad.
V uplynulém období byly největším hitem kurzy thajské, italské a francouzské kuchyně i speciální témata - úprava různých druhů masa, příprava omáček nebo pečení valašských frgálů. „Potěšil nás i velký zájem o kurzy pečení kvasového chleba, který je naší chloubou a doménou,“ dodal Lukáš Strnad.
V květnu začala Bistrotéka spolupracovat s finalistkou letošního Masterchefa Katkou Kolbovou, která vede kurzy přípravy makronek a dezertů z čokolády. „Připravujeme i další „sladké“ kurzy a to pod vedením naší šéfcukrářky Tamary Adamčíkové. Zájemci tak mají jedinečnou příležitost naučit se některé z vyhlášených dezertů Bistrotéky Valachy od osoby nejpovolanější,“ láká Lukáš Strnad.
Kuchařské kurzy se odehrávají v prostorách Bistrotéky Valachy v nedávno zrekonstruovaném Obchodním domě Zlín. Součástí podniku, jenž byl otevřen na podzim 2018, je vedle celodenní restaurace také obchod s pekárnou kvasového chleba, kavárna s cukrárnou, kornuterie a Bar 1931. Menší kuchyňské studio pro kurzy vaření s kapacitou 14 lidí vzniklo jako součást restaurace v druhém podlaží.
Nejbližší termíny:
23. 6. - Kurz japonské kuchyně (Katarína Hladká)
8. 7. - Čokoláda 4x jinak (Katka Kolbová)
9. 7. - Kurz pečení chleba (Lenka Molková – vedoucí pekárny Bistrotéky Valachy)
14. 7. - Bylinky (nejen) v kuchyni (Šárka Polanská)
16. 7. - Mořské plody a ryby (Přemysl Kos)
21. 7. - Kurz thajské kuchyně (Antonín Bradáč)
23. 7. - Letní škola grilování (Přemysl Kos)
29. 7. - Francouzské dezerty z odpalovaného těsta (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy)
11. 8. - V hlavní roli čokoláda (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy)
12. 8. - V hlavní roli čokoláda (Tamara Adamčíková – šéfcukrářka Bistrotéky Valachy)