Hlavní obsah

Zlínský kraj vykupuje pozemky pro novou zlínskou nemocnici

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Výkup pozemků pro výstavbu Nové krajské Baťovy nemocnici je v plném proudu. Zlínský kraj dosud získal pozemky od 31 vlastníků a do Vánoc jim zaplatí přes 115 milionů korun.

Foto: Zlínský kraj

Hejtman Jiří Čunek při podpisu smluv.

Článek

„Ihned po listopadovém zastupitelstvu, které dalo zelenou nákupu pozemků, začala jednání s majiteli pozemků v lokalitě Zlín - Malenovice, kde by nová nemocnice mohla do šesti let stát,“ informovala v pondělí 26. listopadu krajská tisková mluvčí Adéla Kousalová.

„Aktuálně již máme vykoupeno 70 tisíc metrů čtverečních, tedy 40 procent požadované výměry za schválenou cenu 1 650 korun,“ sdělil dnes hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

„Aktuálně jednáme s církvemi a městem Zlín, kde předpokládáme, že dojde ke vzájemné dohodě. Pak již budeme mít požadovanou výměru, která je potřebná pro výstavbu nové nemocnice,“ dodal hejtman.

Hejtman Jiří Čunek v pondělí 19. listopadu podepsal smlouvy s 31 vlastníky pozemků v lokalitě Zlín - Malenovice. Hned druhý den byly smlouvy předány Katastrálnímu úřadu ve Zlíně, kde běží lhůta pro zápis do katastru nemovitostí.

„Velmi si vážíme vstřícného přístupu majitelů pozemků, jejich ochoty a rychlého jednání ve vztahu k prodeji pozemků pro výstavbu nové nemocnice. Za to jim můžeme garantovat to, co jsme slíbili, že peníze budou mít na svých účtech již do Vánoc,“ řekl hejtman Čunek.

Reklama

Výběr článků

Načítám