Hlavní obsah

Zlínské divadlo bude bezbariérové

Novinky, Veronika Jurčová

Stejně jako v předchozích letech i na konci letošní divadelní sezóny zahajuje Městské divadlo Zlín úpravy vnitřních i přilehlých venkovních prostor.

Foto: MDZ

Herce vystřídají o prázdninách v divadle dělníci.

Článek

„V divadle začínají práce na docílení bezbariérových vstupů do všech prostor divadla,“ řekl umělecko-technický šéf Milan Houžva. 

Diváci se tak díky nové bezbariérové rampě z ulice Divadelní dostanou k hlavnímu vchodu do divadla, bez překážek se budou moci pohybovat i na nádvoří divadla, kde vznikne bezbariérový chodník. 

Změny čekají i toalety u všech hracích prostor. V přízemí ve foyer u velkého sálu bude dovybaveno stávající toaleta o signalizaci nouzového volání, v prvním patře pak ve stávající WC pro ženy dojde ke zrušení jedné kabinky a namísto ní bude vybudováno WC se samostatným vchodem a příslušným vybavením. Stejně tak se stane u Studia Z. Samostatné bezbariérové WC vznikne i u dílny, přístupného bude z chodby před klubem.

Přes prázdniny se zrekonstruují také výtahy – osobní ke Studiu Z, a nákladní v pomocné budově.

Úpravami projdou obslužné pulty pokladen a šaten. Sníží se jejich výška na 0,8 m a předsazení o 0,25 m tak, aby osobám pohybujícím se na vozíčku byl zajištěn komfort při nákupu vstupenek či při odkládání svršků do šatny.

„Všechny další úpravy - rozšíření dveří, instalace madel, skleněné výplně a podobně budou prováděny tak, aby byl zajištěn komfort všech osob ZTP. Předpoklad ukončení prací je 18. srpna. Rekonstrukce provádí Pozemní stavitelství Zlín, a. s. Jedná se o stěžejní zakázku tohoto léta,“ doplnil Milan Houžva.

Reklama

Výběr článků

Načítám