Hlavní obsah

Zlínské a Slovácké divadlo spojují síly, zvou odborníky na ZARÁZ

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes čtyřicet kritiků, divadelních publicistů, režisérů a pedagogů, které doplní studenti herectví a divadelní produkce, zamíří 15. ledna do Zlínského kraje. Tímto datem začíná třídenní přehlídka ZARÁZ, kterou již počtvrté spolupořádají Městské divadlo Zlín a Slovácké divadlo Uherské Hradiště.

Foto: Marek Malůšek
Článek

Přehlídka nabídne ve třech dnech šest představení a několik diskusí.

Obě scény připravily pro odbornou veřejnost koncentrovaný třídenní program inscenací a následných besed. Každé divadlo uvede během přehlídky tři svá představení a mezi Zlínem a Uherským Hradištěm bude hosty převážet autobus.

„Zajímá nás názor odborné veřejnosti na naši tvorbu – bohužel jsme velmi daleko od Prahy. ZARÁZ je možnost, jak v co nejkratším čase představit co největší šíři naší dramaturgie a dostat bezprostředně zpětnou vazbu v odborných diskuzích,“ vysvětlil ředitel MDZ Petr Michálek.

Zlínské divadlo se na přehlídce představí Žebráckou operou v režii Patrika Lančariče, satirou Jednou budem dál režiséra Petra Michálka a klenotem světové dramatiky Smrt obchodního cestujícího.

Reklama

Výběr článků

Načítám