Hlavní obsah

Zlatokopové v Havířově dobývali miliónový poklad

Novinky, Petra Černobilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Moravě propukla zlatokopecká mánie. Místní Rádio Čas připravilo unikátní show, ve které se soutěží o milion v hotovosti. Takovou sumu nechalo přivézt v sobotu 15. května na havířovské náměstí Republiky. Stovky lidí tak mohly vidět „poklad“ na vlastní oči. Šest z nich si zahrálo na zlatokopy.

Foto: Barbora Šindelková
Článek

„Za tři minuty mít tolik, to je naprosto super," popsal klání udýchaný zlatokop Petr. Rodinný rozpočet obohatí o více než 6500 korun. Pořádně se ale u toho zapotil. Stejně jako jeho pět soupeřů musel v daném časovém limitu zdolat nejrůznější překážky na cestě za milionem, který byl vystaven kolemjdoucím na obdiv v průhledné pokladnici. Překážková dráha nebyla nijak složitá. Zlatokopové museli zdolat například lávku či prolézt krátkým tunelem.

„Konkurence byla velká, taktiku jsem ale nijak nepiloval. Snažil jsem se, ať toho po cestě moc nevysypu," řekl další ze zlatokopů Radim. Výzvě svých soupeřů a vidině rychlého zbohatnutí neodolal ani muž s umělou nohou. Soutěž je pro všechny dospělé, kteří se na milion korun troufnou.

Jak nám řekl jeden z organizátorů akce Jakub Hanák, převézt do Havířova takový náklad peněz nebylo snadné: „Transport si vyžádal mimořádná bezpečnostní opatření i speciální box, který má široké zdi, aby odolaly obrovskému zatížení. Milion korun v jednokorunových mincích totiž váží více jak 3,6 tuny."

Kdo se přišel na tuto velkolepou show podívat, neprohloupil. Mohl se totiž po celé odpoledne zaregistrovat do boje o milion. Byl tu ale i bohatý doprovodný program. Nejen děti, ale i dospělí mohli vidět výbornou show s biči, na pódiu se mimo jiné představila domácí havířovská kapela Wind a zazpívala také velmi oblíbená slovenská zpěvačka Kristina, která se po vystoupení fanouškům podepisovala.  

Zlatokopecká mánie je stále na svém začátku. Rádio se atraktivní soutěží přesune už v sobotu 19. května do Uherského Hradiště, o týden později zamíří do Frýdku-Místku. Zastaví se však také v Ostravě, Velkém i Valašském Meziříčí, Moravském Krumlově anebo Hodoníně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám