Hlavní obsah

Zlaté medaile Jana Janského předal dárcům krve primátor

Novinky, Josef Zajíc

V pondělí 2. prosince předal primátor města Ostravy Petr Kajnar Zlaté medaile Jana Janského občanům za čtyřicet bezplatných odběrů krve.

Foto: Josef Zajíc

Zlatá medaile Jana Janského , Ostrava 2.12.2013

Článek

V krásném prostředí obřadní síně  Magistrátu města Ostravy byly v pondělí 2. prosince slavnostně předány Zlaté medaile Jana Janského občanům, kteří bezplatně odevzdali čtyřicetkrát to nejcennější - svou krev.

Po slavnostním úvodu, který přednesla Mgr. Ludmila Dluhošová z výkonné rady oblastního spolku Českého červeného kříže, oceněným za své dobrovolné a bezplatné dárcovství krve poděkoval primátor města Ostravy Petr Kajnar. "Bylo zde řečeno, že bez lidské krve se ve zdravotnictví neobejdeme. Je sice možné, že v budoucnosti i obejdeme, ale lidé se neobejdou bez vašich povah - být ochotní dávat a pomáhat druhým," řekl mj. primátor.

Sešlo se 75 oceněných, kteří darovali krev čtyřicetkrát. Slavnostního aktu se zúčastnili zástupci Krevního centra v Ostravě-Porubě, Všeobecné zdravotní pojišťovny, Revírní bratrské pojišťovny, Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra, oblastního spolku Českého červeného kříže.

Slavnostní chvíle zpříjemnili oceněným studenti 3. ročníku Janáčkovy konzervatoře a gymnázia v Ostravě písničkovým pořadem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám