Hlavní obsah

Zlaté jablko má svou zástupkyni v dětské porotě Zlín Film Festivalu

Novinky, Kateřina Martykánová

Zlaté jablko bude mít letos v pětičlenné mezinárodní dětské porotě Zlín Film Festivalu poprvé svého zástupce. Stala se jím studentka zlínského gymnázia Andrea Orságová, která zvítězila v soutěži o exkluzivní místo v porotě letošního 54. ročníku mezinárodního filmového festivalu.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Třináctiletá studentka Gymnázia Lesní Čtvrť Andrea Orságová se stala vyslankyní Zlatého jablka a členkou poroty během celého festivalového týdne. Do soutěže se přihlásila, protože ji baví filmy a ráda by si taky jednou vyzkoušela psaní recenzí.

„Chtěla bych získat novou zkušenost a poznat zajímavé lidí,“ uvádí vítězka a dodává: „Láká mě i to, že si konečně v praxi ověřím znalosti angličtiny, protože v porotě budou i děti ze zahraničí.“

Soutěž o místo v porotě probíhala v měsíci dubnu. Zúčastnilo se jí na 120 dětí, jejichž úkolem bylo prokázat v náročném kvízu znalosti z oblasti filmu.

„Rozhodování o vítězi nebylo úplně snadné, protože správných odpovědí byla téměř polovina,“ uvedl ředitel centra Jiří Kratochvíl. „U vítězky ovšem rozhodlo také to, že projevila snahu a své odpovědi doplnila průvodním dopisem, ze kterého vyplynulo, že má kromě filmu spoustu zálib a zajímá se o kulturní dění,” dodal.

Společně s Andreou Orságovou zasednou v této porotě i děti z Číny, Ukrajiny, Norska a České republiky. „Kromě důležitého úkolu, kterým je hodnocení zhlédnutých filmů, se setkají s významnými hosty a známými osobnostmi a budou po dobu trvání festivalu v centru jeho dění,” informovala Barbora Szolonyová, marketingová ředitelka Zlín Film Festivalu.

Další informace na www.zlatejablko.cz a www.zlinfest.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám