Hlavní obsah

Zimní Srdíčkové dny vyvrcholí koncertem Rádio srdcem pro Život dětem na Staroměstském náměstí

Novinky, Tomáš Kopečný

Dávám srdce dětem, Zimní Srdíčkové dny nebo charitativní koncert na Staroměstském náměstí v Praze. To všechno jsou projekty charitativní organizace Život dětem, které ještě do konce letošního roku proběhnou. A to s jediným cílem – pomoci co největšímu počtu vážně nemocných a handicapovaných dětí.

Foto: Život dětem, o.p.s.
Článek

Aktuální sbírkou, která probíhá od 3. do 7. prosince, jsou tradiční zimní Srdíčkové dny. Do ulic po celé ČR vyrazili nadšení dobrovolníci a budou na podporu nemocných dětí prodávat reflexní delfínky, propisovací tužky a další sbírkové předměty. Následující sobotu 8. prosince pak naváže další charitativní projekt – koncert Rádio srdcem pro Život dětem, který se uskuteční na Staroměstském náměstí v Praze.

„Rádio srdcem pro Život dětem je krásný projekt, na němž už 2 roky s Evropou 2 a Frekvencí 1 spolupracujeme. Věříme, že koncert řady známých muzikantů přiláká co nejvíce lidí, kteří si jednak užijí příjemné hudební odpoledne, ale zároveň pomohou dětem, které naši pozornost a pomoc skutečně potřebují,“ uvedla ředitelka společnosti Život dětem Maria Křepelková.

Program na Staroměstském náměstí poběží od 14 do 19,30 hodin. Odpoledne bude věnované dětem. Na jevišti uvidíte Standu Hložka, Pepu Melena nebo Heidi Janků, Hanku Navarovou s Jardou Vaculíkem či kouzelníka Jakuba Koutského, stepařské Taneční studio Andrea a na ty nejmenší se těší Kája. V 17 hodin pak odstartují koncerty pro starší. Těšte se Václava Noida Bártu, Rybičky 48, Veronu, O5 a Radeček, Emmu Drobnou, Adama Mišíka, Pavla Calltu, Sanremo Junior nebo Nelly. Vstup je zdarma. 

„Generálním partnerem koncertu je společnost Lidl, která už s naší organizací Život dětem spolupracuje osmým rokem. Každoročně vždy v listopadu pořádáme sbírku Srdce dětem a nebylo tomu jinak ani letos. Loni jsme pro nemocné děti díky tomuto krásnému projektu získali úžasnou částku 25 000 000 korun, za kterou jsme pomohli více než 700 dětí. Jak dopadne ta letošní sbírka, to se dozvíme právě 8. prosince na koncertě v Praze. Kromě toho převezmeme šeky od významných společností, které se rozhodly podpořit rodiny s vážně nemocnými dětmi a za to jim patří velký dík,“ doplnila Maria Křepelková.

Po celý podzim dále probíhá sbírková akce „Dávám srdce dětem“, díky níž se organizace Život dětem již od roku 2012 za podpory České pošty snaží získat finanční prostředky na pomoc vážně nemocným dětem v domácí péči svých rodičů. Hlavní tváří sbírky „Dávám srdce dětem“ je pětiletý Štěpánek.

Štěpánkovi je pět let a už toho hodně zkusil. Když se narodil, měl velké problémy, nebyl schopen pít mateřské mléko, byl apatický, nesmál se, nebrečel a zdálo se, že se mu nechce žít. Lékaři nebyli schopni stanovit diagnózu a vlastně do dnešního dne nevědí, jakou nemocí trpí. Ale rodiče se nevzdali. Smířili se s tím, že chlapeček nemluví, snaží se, aby alespoň něco snědl lžičkou a pokud se to nedaří, využívají PEGU, ale moc si přejí, aby byl Štěpánek pohyblivý. Pravidelně a intenzivně s ním rehabilitují. Zaplatili mu drahé rehabilitace ve speciálním zařízení a dostali za to velikou odměnu.

Štěpánek se začal v pohybu zlepšovat. Proto Štěpánkovi chtějí organizátoři akce pomoci v rámci projektu Dávám srdce dětem, který už tradičně probíhá na pobočkách České pošty.

Reklama

Výběr článků

Načítám