Hlavní obsah

Židlochovice čeká pekelná noc

Novinky, Jiří Smutný

Město Židlochovice ve spolupráci s hasiči, Policií ČR a záchrannou službou dnes pořádá Pochod rakouských čertů. Akce začala již v 10.00 hodin jarmarkem, který potrvá do 21.00 hodin. Na programu jsou i divadelní představení pro děti, bubenická show a na závěr vlastní pochod hrůzostrašných čertů.

Foto: Jiří Smutný

Organizátoři jsou v plné pohotovosti

Článek

Již ráno vyrostlo v centru města množství stánků, nabízejících nejrůznější zboží. Kromě obvyklých proutěných a dřevěných výrobků to jsou například zimní vazby na hroby, svíčky, zvonečky, čepice, med, pochoutky ze zabijačky, svařené víno, pivo, rybízové víno nebo horká čokoláda.

V 11.00 hodin se ve spodní části náměstí Míru sešly děti, aby zhlédly pohádku divadla Kejkle Jak čerti vařili cibulačku. Děti se mimo jiné dověděly, jak se správně šklebit a kde se v zimě nejlépe ohřát (v pekle). Odpoledne divadlo Kejkle přidalo ještě jeden kus. 

Diváci ještě uvidí představení Obří čerti na chůdách a čertí koloběžka v provedení Divadla Kvelb Theatre a Bubenickou show Wild Sticks. Pekelný program vyvrcholí Pochodem rakouských čertů, který vyrazí v 17.30 hodin. Projde ulicemi Masarykovou a Komenského a jeho cílem bude náměstí Míru.

Jako parkoviště pro návštěvníky je připravena ulice Topolová v průmyslové zóně za sběrným dvorem, parkoviště u koupaliště v sousedních Žabčicích a uzavřená silnice III/41619 do Hrušovan u Brna. Pro autobusy je vyhrazeno parkoviště v areálu Adosa v Nádražní ulici. Pro parkující mimo Židlochovice je připravena bezplatná kyvadlová autobusová doprava.

Reklama

Výběr článků

Načítám