Hlavní obsah

Žena vybírala od zákazníků zálohy, ale platila z nich dluhy

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Majitelka firmy na Uherskohradišťsku, která napáchala škodu za bezmála 620 tisíc korun, může jít za mříže až na osm let. Od zákazníků vybírala zálohy, peníze používala na úhradu dluhů a objednané zboží nedodávala.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Z trestného činu podvod ji v minulých dnech obvinil vyšetřovatel z oddělení hospodářské kriminality v Uherském Hradišti,“ uvedla ve čtvrtek 26. dubna policejní mluvčí Milena Šabatová.

Obviněná žena je majitelkou firmy, která se zabývá prodejem nábytku a zaměstnávala několik lidí. Jenže přišla krize. Zákazníků najednou ubývalo, zboží leželo ve skladu a nájem za prostory platit musela.

„Situaci začala řešit tím, že propustila zaměstnance. Poté dokonce musela najít nové a menší prostory pro prodejnu. Ale ani to nestačilo. Jako jedinou naději viděla v tom, že si vezme u bankovní společnosti úvěr. Přesto ale po zaplacení všech pohledávek zůstávala finanční situace stejná. Proto se rozhodla vzít si půjčky také u nebankovní společnosti. Tím se ale postupně dostávala do kolotoče, ve kterém půjčkou splácela již nabrané půjčky,“ popsala situaci policistka.

I přesto, že majitelka firmy měla nemalé problémy a věděla, že nemůže dostát svým závazkům, vybírala od zákazníků zálohy na objednaný nábytek. Peníze používala na umoření dluhů. „Ve spise evidujeme dvaačtyřicet poškozených, kteří nemají ani peníze ani zboží,“ dodala Milena Šabatová.

Reklama

Výběr článků

Načítám