Hlavní obsah

Zemi a její dary chraňme každý den. Připomínají si to i v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Země, Měsíc, Slunce, voda, vzduch jsou dary, které lidské civilizaci umožnily žít a po tisíciletí pomohly přežít. Přesto se k Zemi, půdě, vodě a ovzduší lidé chovají nepřátelsky a využívají její pozitiva, nedívajíc se, co bude v budoucnu. Proto je nutné si aspoň jednou ročně připomenout Den Země.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 19.4.2016. Den Země 2016. Ilustrační foto.

Článek

Celosvětová ekologická akce Den Země se snaží lidem všech věkových kategorií ukázat správnou cestu přístupu k přírodě, propagovat pozitivní přístup k životnímu prostředí, posilovat pouto mezi dětmi a krajinou a především zvyšovat zájem veřejnosti o životní prostředí.

V městech České republiky již od počátku dubna probíhají akce na ochranu Země, na ochranu životního prostředí - jak s ním budeme zacházet, tak s ním budeme scházet.

V Ostravě v týdnu od 19. do 22. dubna se konají akce na podporu ochrany životního prostředí. Budou se konat přednášky workshopy, ukázky a soutěže pro děti i dospělé.

Den Země 2016

Na Hlavní třídě v Ostravě - Porubě, 19. dubna:

Akce, kterou připravuje Středisko přírodovědců  Střediska volného času Korunka, začne v 9.00 hodin. Tématem je Život ve tmě a temnotě. Účastníci až do 17.00 hodin uslyší a uvidí vyprávění na téma: Kdo se tmy nebojí, Sovy - poznáváme, hledáme, Pod povrchem, Kdo žije v podzemí,  Kdo létá v noci v oblacích a další zajímavosti s přírody.

Na Svazácké ulici v Ostravě - Zábřehu- Ostrava - Jih, 21. dubna:

Akce bude zahájena v 9.00 hodin na Svazácké ulici, což je za Kulturním domem AKORD, těsně sousedícím s Bělským lesem. Pořadatelé ze Střediska volné času Ostrava - Zábřeh připravili environmentální soutěže, ekodílny, prezentace výtvarných, dramatických a přírodovědných kroužků, vyhodnocení soutěží, módní přehlídky z netradičních přírodních materiálů a další aktivity až do 17.00 hodin.

V Komenského sadech u památníku, 22. dubna:

Komenského sady budou okolo pomníku rozděleny na tematické areály, které připravila Univerzitas Ostraviensis (Ostravská univerzita). Téma činností: Živly jsou krásné i děsivé, Fyziku poznáš na každém kroku, Horniny, Země, Voda, Klima a počasí. Budou soutěže, hudba, tanec a zpěv. Začátek v 9.00 hodin. Ukončení v 17.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám