Hlavní obsah

Zdravotnické posily při zahájení lázeňské sezóny v Teplicích

Novinky, Jiří Herlitze

Mnohé atrakce a stánky se při příležitosti zahájení lázeňské sezóny v Teplicích nemění a každý rok jsou návštěvníkům k dispozici. Stejně tomu bylo i letos při 864. zahájení lázeňské sezóny, ale jako každý rok se našly nějaké větší i menší změny. Jedna z nich se týkala i zdravotního dohledu.

Foto: Jiří Herlitze
Článek

Poslední květnový víkend se v Teplicích nesl v duchu dlouho očekávané akce. Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích je každoročně velkou akcí, kdy přítomné atrakce a stánky navštíví spousta lidí nejen z blízkého okolí. Každoročně je i velkou hudební akcí, stejně tomu bylo také letos, kdy si návštěvníci mohli kromě jiných poslechnout například Vypsanou fiXu, Support Lesbiens, či slovenskou kapelu No Name.

Zdravotní dozor nad celou akcí zaštiťoval Oblastní spolek Českého červeného kříže Teplice s pomocí Místní skupiny ČČK Novosedlice Dubí Proboštov (NDP).

V předchozích letech bylo zvykem, že stánek ČČK sídlil jen u teplického Domu kultury. Tam sídlil i letos, ale díky rozšíření členské základny a přívalu záchranářů do řad MS ČČK NDP se naskytla příležitost zřídit ještě jeden stánek. Ten byl umístěn u Velké scény u Ptačích schodů. Další novinkou byl dozor mladých zdravotníků MS ČČK NDP. Spolu se zdravotníky juniory obcházeli centrum města a ošetřovali menší úrazy, čímž pomáhali svým starším kolegům a získali praktické zkušenosti.

Za celý víkend naštěstí nedošlo k žádnému vážnému úrazu. Kromě vytáhnutí klíštěte, zalepení drobné rány a podobných malých úrazů neměli zdravotníci žádný složitý zákrok.

Reklama

Výběr článků

Načítám